גיזום עץ שמפריע בשמיטה

שאלה:

עץ פרי שצמח בצורה בלתי מבוקרת וכעת חודר לחלון אחד השכנים, שביקש ממני (ועד הבית) להזמין גנן (גוי) שיוריד את ענפי העץ שמפריעים לו. האם מבחינת גזיזת עץ פרי ומבחינת שמיטה, אני רשאי לעשות זאת?

תשובה:

אם יש פירות על העץ יש כאן איזו שהיא בעיה ויש לנסות למצוא פתרון להסיט את מסלולו שלא יכנס שם, אם אין עליו עכשיו פירות, מותר לקצוץ ואין בעיה לא מצד שמיטה [כי ניכר שזה לא גיזום להשבחתו] ולא מצד בל תשחית שהרי הוא מזיק.