הנחת מאכל יבש על הפלטה בשבת

שאלה:

שלום לרבנים האם לפי הרב עובדיה המניח על פלטה בשבת ניקרא שמניח סמוך לאש? אם כן למה? תודה רבה

תשובה:

לא זו הנקודה שגרמה למרן הרב עובדיה להתיר הנחת מאכל יבש על הפלטה בשבת. אלא שהוא סבור שכיון שאיסור חזרה הוא משום "מיחזי כמבשל",  בפלטה שמיועדת לחימום בלבד ואף פעם לא מבשלים עליה, לא נוהג איסור זה. רבים מפוסקי זמנינו חלקו עליו בזה, וסברו שאנחנו לא עושים חילוקים בענין זה, חכמים אסרו לשים על תנור כירה וכדומה ואף זה בדומה להם כיון שזה מיועד לחימום מאכלים [ברדיאטור חשמלי שמיועד לחימום הבית הכל מודים שמותר להניח עליו מאכל יבש מבושל], וכן בכל זאת מבשלים על הפלטה ניח מים שמוסיפים לתבשיל וכדומה [ביום חול].

ברכה והצלחה ויום מבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא מכיר אנשים שמבשלים על הפלאטה ביום חול…
    אפילו באולמות ארועים דלפעמים עש פלטות קטנות לחימום,הן נועדו רק לחמם מאכלים ולא לבשל..