אהל על ידי ספרים בשבת / בורר בחיפוש בגד

שאלה:

שלו' לכבוד הרב,

כאשר אני מוציא בשב"ק מן המדף ספר עבה כטפח או שני ספרים שיחדיו מידתם טפח ויותר ברחבם ובגבהם, ונוצר לי על ידי כך חלל של טפח ויותר על ידי שאר ספרי המדף שמשני הצדדים ומאלו ששוכבים עליהם מלמעלה, האם בהוצאתם והחזרתם יש צד של איסור בנית וסתירת אוהל בשבת?

ב. אם נצרך בגד מתוך ערימת בגדים בתערובת ואני שולף בגד שאני חושב שזה הוא הנצרך לי כרגע ועולה בידי בגד אחר זה האם זה אסור? והאם מותר להמשיך כך עד שמוצאים?

ג. תערובת חפצים ובגדים על הכורסא ורוצים לפנותם בכדי לשבת יש נפקא מינה אם לוקחים אותם אחד אחד או בפעם אחת?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה

1. כיון שלא צריך לאויר שביניהם – מותר. ראה שו"ע שטו, ז.

2. מותר להמשיך לחפש כיון שאתה לא מתקן את התערובת רק מחפש את הנצרך, ראה משנה ברורה שיט, טו.

3. אסור ליצור ברירה ולסדר במקום, רק לקחת את הערימה למקום אחר.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה הרב. לגבי 3, ובלי כוונת יצירת ברירה וסידור במקום שהרב מדבר עליה, אלא כי כך באופן סתמי התבצעה הלקיחה אחד אחד אל המקום האחר, יהיה כן מותר?