ברכה על כדורי תמרים

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול איזה ברכה מברכים על כדורים שמכיל תמרים טחונים שלא ניכר צורתו ואי אפשר להכיר אם זה עשוי משוקולד או תאנים ומעורב בתוכו אגוזים איזה ברכה מברכים לפניה ולאחריה

תשובה:

ברכתו שהכל נהיה בדברו. כמובן אם יש בזה גם מיני דגן הבאים לטעם ולא רק ליצירת המירקם, הברכה תהיה מזונות.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' רב סעי' ז ובפסקי תשובות שם [גם לאלו הסוברים שבריסוק ביד הברכה היא העץ, בטחינה ודאי נשתנית צורתו והברכה היא שהכל].

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לבני ספרד מה שכבודו כתב לא מדוייק.
    רק אם יש שינוי גם בצורה והמראה וגם בטעם,יורדת הברכה לברכת שהכל.
    במקרה של כדורי תמרים גם אם טחון לגמרי הברכה עץ