באילו ימים לא אומרים תחנון?

שאלה:

מהם ימי תחנון?
מהם ימים שאין בהם תחנון?
האם מותר להתפלל ובא לציון גואל יחיד?
בית יעקב לכו ונלכה באיזה ימים אומרים, והאם אפשר ביחיד?

תשובה:

לא נוכל כרגע לפרט הכל, באופן כללי בחגים ובמועדים ובראשי חודשים לא אומרים תחנון, כל חודש ניסן אין בו תחנון, וכן בחודש תשרי בשבוע שלאחר חג הסוכות, ומנהג ארץ ישראל שלא לומר תחנון בשבוע שלאחר חג השבועות. כמו כן בימים מיוחדים כמו ל"ג בעומר וט"ו בשבט אין אומרים תחנון. כאשר יש חתן או בעל ברית בבית הכנסת גם כן לא אומרים תחנון.

מותר לומר ובא לציון ביחיד. הנוהגים לומר בית יעקב – נוסח ספרד, אומרים זאת בכל ימי החול, אפשר גם ביחיד.

שבת שלום.