שירת אשה לחולה / צוואת רבי יהודה החסיד סגירת פתח או חלון

שאלה:

אישתו של חבר של מאושפזת בטיפול נמרץ לא מגיבה אחרי שהיתה מונשמת ומורדמת
שתי שאלות
1היא מגיבה רק למוזיקה האם אישתי יכול לשיר לה כאשר אנשים עוברים שם
2.ביקשו מהם לבדוק מזוזות ואז שאלו אותם אם הם סתמו חלון בשיפוצים שעשו בבית , התשובה היתה כן אמרו להם שצריכים לעשות חור במקום שסתמו אמרו להם שזה הלכה האם זה נכון ומה המקור

תשובה:

שלום וברכה

1. שתסגור את הדלת ותשיר לה, ואם מישהו עובר בחוץ שימשיך ללכת… זה לא עסק שלה, שירתה חשובה, והעיקר שיעשה בצניעות מאחורי דלת סגורה.

2. אכן בצוואת רבי יהודה החסיד מובא שסכנה לסגור לגמרי חלון או דלת ויש להשאיר נקב לפחות כמו מקדח, ראה כאן בהרחבה.

בשורות טובות ורפואה שלמה במהרה!