ספק מי עשה תאונה

שאלה:

שלום.
אני נהג משאית ובשבוע שעבר פגעתי ברכב שהיה בנתיב הימני (מדובר על כמה נתיבים שמצטמצמים לנתיב אחד אני ניסיתי להשתלב בנתיב השמאלי והוא ניסה גם להשתלב)לפי טענתו הוא לא נסע אלא עמד ואני נסעתי באיטיות (היה שם פקק).לכאורה אם הוא עמד הרי שאני אשם (למרות שאני נוהג במשאית גדולה ויש לי שם שטח 'מת'.)אבל אם הוא היה בתנועה לכאורה הוא אשם מכיוון שהוא 'נדחף'.
אין דרך להוכיח לכאן או לכאן(הוא לא נראה לי אדם לא ישר אך איני מכירו).מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מאמין לו שאתה אשם בתאונה, אתה חייב לשלם לו עבור הנזק. אם אתה לא מאמין לו ואתה חושש שמא הוא אשם, הרי זה כאיני יודע אם נתחייבתי והלה תובע בברי שאינו חייב בידי אדם וחייב לצאת ידי שמים. והטוב ביותר שתתפשרו ותשלם לו כחצי מהנזק כיון שאכן לא ברור לך איך אירע התאונה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן עה סעיפים ט-י