דימומים וקושי להטהר

שאלה:

יש לי בעיה של הכתמות אחרי ה"ט, ולכן בד"כ טובלת רק ביום 15/16.
אתמול עשיתי ה"ט ביום 5, וכעת ראיתי דם על רצפת המקלחת, לאחר שטיפה היה עוד דם.
האם ניתן להתעלם מזה? או לחזור היום על הה"ט?
והאם מותר מלכתחילה לשטוף היטב בז' נקיים כדי לא לראות כתמים?

תשובה:

שלום וברכה

אין הגיון להתעלם מדימום שאנחנו יודעים שהוא קיים… אלא שאת הבעיה יש לפתור! יש היום המון פתרונות וחבל לסבול לחינם. תתייעצי עם רופאת נשים, יתכן שכמה חודשים עם פרימולט נור [בהפסקות לקבלת וסת] יתנו פתרון לבעיה הזו, הגוף יכנס למסלול. כדאי גם לעשות בדיקת דם כללית לבדיקת חוסר בויטמינים, חוסר בברזל ובויטמין d עלול גם לגרום לבעיות. ועוד אפשרויות, אינני רופא, אבל יש פתרונות. אם את משתמשת בכדורים למניעת הריון זה עלול לגרום גם לבעיות וכדאי להחליף לכדור טוב יותר.