חלוקת תשלום בתוספת בניה בין שכנים

שאלה:

איך מחלקים את התשלום כשבונים שלד 3 שכנים ביחד וקומה 4 עוד לא בונה תוספת שלד

תשובה:

שלום וברכה,

הטוב ביותר שכולם ישלמו עבור היסודות ועמודים – וגם הדייר שלא בונה ישתתף בזה, וכן ישלם הדייר של הקומה הרביעית חצי מיציקה של התקרה של קומה ג' שתשמש לו רצפה בעתיד. ובעתיד יוכל להרחיב מבלי לשלם כלל.

אם הדייר של הקומה רביעית לא מעוניין לשלם עכשיו, יצטרכו כל הדיירים להשתתף בשווה בעמודים וביסודות. ובעתיד כשיבנה בעל הקומה רביעית יצטרך לשלם לכולם את רביעית מהיסודות והעמודים [את הרבע שהוא חייב לשלם ילק בין שלושת הדיירים]. וגם יצטרך לשלם לקומה ג' חצי מהתקרה שלו שתשמש לו לרצפה.

בהצלחה.