שטר היתר עסקה בעל פה

שאלה:

שלום לרבנים חוזה למכירת דירה שיש בתוכו סעיף על פיצוי יומי אם הקונה יאחר בתשלום שנחשב ריבית האם חייבים להכניס סעיף בחוזה שזה על פי היתר עסקה או אפשר לסגור בעל פה הקונה והמוכר שזה על פי היתר עסקה תודה

תשובה:

שלום וברכה,

בחוזה שיש בו קנסות יש לחתום גם על שטר היתר עסקה ולכתוב בחוזה שהכל נעשה ע"ד ההיתר עסקה. אם לא כתבו את ההיתר עסקה אלא התנו בע"פ נחלקו הפוסקים אם יועיל ההיתר עסקה, או אם יהיה חיוב על הקונה לשלם את הקנסות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קעז סעיף כד שמבואר שהצורך לכתוב היתר עסקה הוא שמא ימות ולא ידעו שהיה היתר עסקה. אולם ראה בנו"כ שביארו את הדברים.