שכן שמאיים להלשין

שאלה:

שלום וברכה.
אנחנו עתידים להרחיב את דירתנו בעז"ה.
יש שכן בבנין שנמצא כ-50 מטר מאחרינו- לא דייר בבבנין שלנו, ששולח מכתבי איום שאם נעשה יחידת דיור להשכרה- הוא ידווח לעיריה.
יש לציין שהוא אינו ניזוק בשום צורה ואופן מהבניה ובטח ובטח שחלוקת פנים הדירה לא מעלה או מורידה אצלו שום דבר.
השאלה מתחלקת ל-2:
א. לא יצויר שהוא חלילה בוחר לעשות מעשה שכזה- האם ניתן לתבוע אותו לדין תורה בגין הנזק הממוני שנגרם (ההשקעה בשיפוץ וכו')
ב. האם במצב הנוכחי שאנחנו טרם הבניה ניתן לעשות משהו?
כמובן שהשאלות מתייחסות רק למצב שכל אפיקי ההידברות איתו מוצו ולא ניתן לעשות דבר במסגרת "שכנות טובה"
בתודה וברכה.

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שמלשין לכל גורם ממשלתי דינו כמוסר והוא חייב לשלם עבור כל הנזקים שנעשו בגין ההלשנה. בוודאי ניתן לתבוע אותו לדין תורה. וכן ניתן לתבוע אותו לפני ההלשנה שלא יממש את האימים שלו. יתכן מאוד ושכן כזה לא ירצה להופיע בבית דין ואז לא יהיה אפשרות לתבוע אותו וההפסד יהיה עליכם בלבד.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט סימן שפח

סעיף ב

המוסר ממון בידי אנס, בין אנס עובד כוכבים בין אנס ישראל, חייב לשלם  מהיפה שבנכסיו כל מה שלקח האנס, אף על פי שלא נשא המוסר ולא נתן בידו אלא הרגיל בלבד. ואם מת, גובים מיורשיו כשאר כל המזיקים.

וכתב עוד השו"ע בסעיף ט: "וכל המוסר ישראל ביד עובד כוכבים, בין בגופו בין ממונו, אין לו חלק לעולם הבא".