להבטיח לה' שחוזרים בתשובה זה שקר?

שאלה:

אם מישהו עשה תשובה והבטיח שלא יחזור לדוגמא ללשון הרע וחס וחלילה חזר לזה האם הוא גם נושא על עצמו עוון של שקר מאחר שהבטיח לבורא עולם שהוא לא יעשה את זה שוב?

תשובה:

שלום וברכה

אי עמידה בהטחה אינה שקר, כשאמר זאת חשב שאכן יצליח לעמוד בזה ולבסוף נכשל… טבע הדברים הוא כך שאדם כל הזמן מתמודד, והתשובה שבורא עולם רוצה מאיתנו זה שלפחות עכשיו בשעה שאנחנו מתחרטים, זו תהיה חרטה כזו עד שבאמת נקבל על עצמנו ונהיה בטוחים שיותר לא נחזור לחטא הזה, ואז, מה שבסוף שוב נכשלים רחמנא ליצלן, זה כשלון חדש, וגם עליו יש לשוב בתשובה שלמה..

שנזכה לכל הטוב.