רחצה לילד קטן בשבת

שאלה:

שלום לרבנים עם ילד קטן נחשב חולה שיש סכנה חולה שנפל למשכב עם כן אז למה בששכ פיד סע א הגביל דין רחצה דוקא שכונתו לצורך התינוק ובמים שהוחמו מע"ש הרי דין איסור רחצה רק דרבנן ? תודה רבה

תשובה:

יש לך טעות אחת קטנה, ילד קטן לא נחשב חולה שיש בו סכנה אלא חולה שאין בו סכנה, ובזה מיושב הכל.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תרופות לא נאסרו בחולה שאין בו סכנה, אבל שאר איסורי דרבנן לא בהכרח, רק אמירה לגוי, ראה כל הפרטים בזה בסימן שכח סעיף יז. ובכל מקרה למה אתה בטוח שכאן זה איסור דרבנן?

  2. אם המים הוחמו בדוד חשמלי אז רחיצת התינוק כרוכה אכן באיסור תורה של בישול המים בתולדות האור.
    אבל אם מדובר בדוד שמש מדובר בבישול המים הקרים הנכנסים בתולדות החמה,וזה אכן רק דרבנן