שימוש בחמצן בשבת למיגרנה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול: אני סובלת עשרות שנים ממגרנות קשות. בהתחלה עזרו הכדורים עכשיו כבר לא. המליצו לי על שימוש בחמצן בזמן התקפה וזה אכן מקל. השאלה שלי אם מותר להשתמש בזה בשבת לכתחילה לא בדיעבד. עלי לציין שב"ה גם כשהכדורים הועילו לי למגרנה לא השתמשתי בשבת. אם יש מקום לאסור חמצן בשבת לא אשתמש. החמצן מגיע עם כיול וצריך לכוון את הכמות.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אינני מתמצא איך עובד המכשיר, ככל שיש כאן פעולה חשמלית ודאי אסור להפעיל בשבת, מדידה מיכנית ונטילת תרופות מותר בשעת התקפת מיגרנה שודאי נחשב חולי שאין בו סכנה. אין סיבה להמנע מתרופה בשעת התקפת מיגרנה או כאב ראש קשה.

רפואה שלמה.