חתם מבלי להבין מה כתוב בחוזה

שאלה:

משכיר שחתם על חוזה בלי להסתכל לפנים על כל הפרטים ואח"כ ראה שיש כמה סעיפים שהוא לא הסכים ולא ידע עליו, האם עליו לקיימו אע"פ שמעולם לא הסכים לזה?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שחתם על חוזה מתחייב לכל הסעיפים הכתובים בחוזה. ולא יכול להיפטר בטענה שלא הבין מה כתוב בחוזה או שלא ידע שיש סעיפים כאלו בחוזה. במקרה שהעו"ד שינה וכתב סעיפים אחרים ממה שסוכם, [כגון הלוואה מנה וכתבו הלוואה מאתיים] או שהערימו עליו והוסיפו לו סעיפים שלא קשורים לגוף החוזה – אין החתימה מחייבת. אבל בכל חוזה רגיל החותם מתחייב לכל הכתוב בחוזה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן מה סעיף ג ונלמד בדברי הראשונים שחתן שחתם על כתובה שכתובה בשפה שלא מבין את השפה, לא יכול לומר לא הבנתי מה כתוב בכתובה.

אם העו"ד שינה ממה שביקש לכתוב בחוזה וחתם בתום לב החתימה לא מחייבת – ישועות ישראל שם.