לקחת בקבוקים מסלי מיחזור

שאלה:

שלום לרבנים לקחת בקבוקים מסלי מיחזור כאשר הדלת של המחזור פרוצה האם מותר לקחת? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

סלי מחזור דינו כקניין חצר ובעלי הסלים זוכים בבקבוקים מיד שמכניסים אותם לתוך הסל מחזור. וגם אם הדלת פרוצה הרי זה כלי וזוכה בו כקניין חצר. ולכן אסור לקחת מהסל בקבוקים. הגאון הרב שלמה זעפרני כותב בספרו ששאלו את החברה אם הם מקפידים על כך, והם השיבו שמקפידים גם על בקבוק אחד שלא לקחת. ולכן אסור לקחת בקבוקים מתוך הסלי מחזור.

בהצלחה.

מקורות:

הסלי מחזור דינם ככלי. ודעת הנתיבות ריש סימן ר שאם יש גדר לחצר גם אם החצר לא נעולה מועיל לקניין חצר. יש שיטות שכלי שאין לו שוליים [תחתית] אינו קניין כלי. אולם גם לשיטות אלו יועיל הקרקע לקנות בקניין חצר כיון שהקרקע מושאלת לבעלי הסלים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הנתיבות אומר שגם חצר שאינה נעולה יש לה קניין חצר. ולכן הסל שהוא כלי שמחזיק אפילו שהפתח פתוח ולא נעול יש לו קניין חצר.