ברכה על רעמים כשאוכל בפיו

שאלה:

שלום. אדם שהכניס מאכל לפיו ובעודו לועס שמע רעמים, האם יברך על הרעמים או שאסור אם פיו לא ריק מאוכל?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע בסי' רכז סעי' ג מבואר, שאדם שנמצא בבית הכסא ויכול לצאת ולברך בתוך כדי דיבור, יעשה זאת ויברך אף שידיו עם רוח רעה, כיון שאסור להשתהות, ונראה פשוט שכך גם כשיש אוכל בפיו שאינו יכול להוציאו, שהרי זה אינו מעכב ויוצא ידי חובת הברכה, ואת הברכה יפסיד אם אינו יכול לבלוע בתוך כדי דיבור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למעשה לא כ”כ הבנתי, הרי בד”כ שמגיעים רעמים, הרי לא מגיע רעם א’ בודד אלא שורה של רעמים, אז מדוע א”כ שלא יסיים בנחת בביה’כ ויטול ידיו או שיבלע מאכלו ויברך על הרעם הבא?