תפילות בשבת ביחיד

שאלה:

האם יחיד שמתפלל מנחה בערב שבת מתפלל אחרי הדלקת הנרות? מה לגביי ערבית של שבת עושים כמו בבית הכנסת? שבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

יחיד יתפלל לכתחילה לפני הדלקת נרות [באם הוא מדליק בעצמו, אם אשתו מדליקה זה לא משנה], איש שמדליק נרות ולא התפלל עדיין מנחה יכול להתפלל אחר כך, כיון שמחמת ענין זה אינו מקבל שבת בהדלקה. ערבית מתפלל ללא ברכת מעין שבע, אחרי שונה עשרה יאמר עלינו לשבח.

שבוע טוב