שינוי מקום בברכות בבית מלון מהמשרד ללובי

שאלה:

כבוד הרב שלום ,
אני עובד בבית מלון במשרה ניהולית , רוב היום אני במשרדי ,
מברך על המים , מידי פעם יוצא מהמשרד ( ללובי המלון , משרדים אחרים , להתפנות מחילה מהכבוד ) אך נשאר באותו המבנה של בית המלון .
השאלה שלי היא באיזה מצב עלי לברך שוב ?
תודה רבה מראש .

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהכל תחת בעלות אחת של בעל המלון, והוא יכול לפי החלטתו להוציא אותך מהמשרד הזה לחדר אחר וכדומה, זה נחשב כשינוי מקום מחדר לחדר באותה דירה ואין צורך לברך שוב [לגבי חדרי האורחים יש להסתפק הם שוכרים את החדר וזה כבר יכול להיות שינוי מקום של בעלויות שונות].

שבת שלום.

מקורות:

ראה שו”ע או”ח סי’ קעח סעי’ א ובמשנה ברורה ס”ק ד וביאור הלכה שם, שאף שלכתחילה יש להחמיר שלא לצאת מחדר לחדר באותו הבית, מנהג העולם להקל בזה ואפילו מהבית לעליה [כלומר מקומה אחת לשניה]. על מעבר מדירה אחת לשניה [כלומר בעלויות נפרדות] תחת קורת גג אחת, כתב בשו”ת בצל החכמה ח”ו סי’ ע שאינו צריך לברך, לפי שאין הדבר תלוי בבעלות אלא ביציאה לרחוב, וכ”כ בשו”ת אור לציון ח”ב פרק יב סעי’ טז ועוד אחרונים. אולם, בס’ שמירת שבת כהלכתה פרק נד סעי’ כז הובא שהגרש”ז אויערבך החמיר בזה שצריך לברך.