מקומות בית כנסת

שאלה:

קנינו בתחילת השנב שלוש מקומות בבית הכנסת, בעת קניית המקומות הגבאי עשה לנו הנחה כך שבמקום לשלם על שלוש מקומות קנינו שלוש במחיר של שניים אבל זה היה מוסכם כעת תובעים הגבאים את המקום השלישי בטענה שלאף אחד בבית הכנסת אין כמעט ג' מקומות וגם לא שולם עבור שלשותם ההוכחה הכי ברורה שקנינו שלושה מקומות היא שהגבאים שמו שלט גם על המקום השלישי ובו כתוב השם שלנו האם יש להם זכות להפקיע המקום מידינו או שלא וזה ששילמנו מחיר של שניים על שלש הופך באמת את המחיר של שלש מקומות למחיר של שניים וזה נחשב כאילו קנינו שלוש מקומות, תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מבין כל הגיון בדברי הגבאים, אלא אם כן הם פשוט מכחישים את דבריכם, ולדבריהם לא סוכם כך מעולם, וכן נדרשתם לשלם על שלוש וכתבו בגלל שהבטחתם לשלם או משהו דומה, שאז יש לשמוע את טענות שני הצדדים ולפי זה לדון.