תביעת ביטוח חובה לאחר פציעה

שאלה:

שלום וברכה לפני שבוע קרתה תאונה מצערת שבמהלך סגירה של דלת הזזה צדדית של מסחרית נסגרה הדלת על אצבעי וקטעה חלק מהחלק העליון של האצבע שלי המקרה קרה בדיוק לפני המשך נסיעה לאחר פריקה עכשיו בפנייה לעורך דין הוא הבהיר לי שבמקרה כזה ניתן לתבוע גם ביטוח לאומי כי זה קרה בזמן העבודה וגם את ביטוח החובה של הרכב שמבטח מקרים הקשורים לעצם הנסיעה ברכב הוא הבהיר לי שאם מוסרים גרסה שלפיה יצאתי מהרכב סגרתי את הרכב והדלת נסגרה לי על האצבע אז יש מקרה לתביעה וכמו שציינתי למעלה זה בדיוק מה שקרה השאלה אם העובדה שהוא מוסר גרסה שהיא מקוצרת וללא פרטים מפורטים אלא המקרה בגדול היא לא נחשבת גזל דעת או לחלופין גזלה/ גניבה במקרה של תביעה כי זה מקרה שיכול להתפרש לכמה צדדים ומבחינתם הם יעשו כל שניתן שזה יתפרש כאילו הסגירה היא לא חלק מהנסיעה מה אני עושה במקרה כזה אשמח לדעת לפני תחילת התביעה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להעלים מידע כדי להוציא פיצוי כספי, ויש בדבר משום איסור גזל. ולכן יש למסור את הפרטים המדויקים, והם יחליטו את זה נכלל בביטוח או לא.

בהצלחה.