יציאה לדרך לפני שחרית

שאלה:

1 איסור יציאה לדרך לפני שחרית הוא דוגמא לאיסור הכללי של עשיית חפציו, או שיש לו גדרים ספיציפים?
2 ראיתי בשם ה"אור לציון" שעד 72 דקות אינו בכלל האיסור. מה דעת שאר הפוסקים?
3 האם פחות ממיל 18 דקות גם בכלל האיסור?
4 האם נסיעה ארוכה מ18 דקות בתוך העיר גם היא בכלל האיסור?
5 אם אינו הנהג, ותוך כדי הנסיעה מתחיל בברכות השחר וקורבנות , האם גם זה בכלל האיסור?

אשמח להפניות לפוסקי דורנו בכל השאלות

תשובה:

1. דין הוא מכלל האיסור של עיסוק בצרכיו.

2. למעשה אחר החיפוש, היחיד שראיתי שמתייחס לכך הוא אכן האור לציון, אינני יודע לומר דעות נוספות בזה.

3. הפוסקים דיברו על נסיעה מעיר לעיר, אבל מסתבר שזה לאו דוקא, וכן הובא בספרים להתיר לנסוע לכותל המערבי כיון שזה לצורך התפילה, כלומר גם בתוך העיר אסרו ולא התירו אלא בגלל סיבה זו.

4. גם מי שאינו נוהג, הרי בלאו הכי לא יוכל לומר אלא ברכות..,,