היזק לבעל דירה

שאלה:

כבוד הרב שלום, שכרתי דירה לאחרונה ובלילה אחד הבאתי חבר שהזיק (שבר) מראה עם מסגרת עץ של בעלת הדירה. היא ביקשה שאתקן אותה, אבל מאחר שלא היתי באיזור הצפון, נבצר ממני להגיע ולקחת את המראה לתיקון. שבוע שעבר כשהגעתי לדירה לקחת תמראה לתיקון, רק את הדירים החדשים והם לא הכירו באיזה מראה מדובר, בקיצור המראה נעלמה. עכשיו הבעלת דירה מבקשת שאקנה לה מראה חדשה כפיצוי. היא אומרת שאם לא היתי ממתין עם התיקון פרק זמן ארוך כזה של למעלה מחודש המראה לא היתה נעלמת. וזה בודאי יותר יקר מעלות של תיקון של מראה.
בנוסף רציתי לשאול אם יש הבדל בהלכות של דיני ממונות בין אשכנזים לספרדים? (אני ספרדי) תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

החיוב שלך לתקן את הנזק או לשלם על דמי תיקון, אבל אין חובה לשלם מראה חדשה. והעובדה שהמראה נעלמה לא מחייבת אותך לשלם יותר מהנזק שהתחייבת.

בהצלחה.

מקורות:

הנתיבות סימן ר ס"ק יג כתב שאם הזיק את ממון חברו ואח"כ הנזק המשיך עוד ועוד, לא חייב המזיק לשלם על המשך הנזק כיון שהניזק היה צריך למכור את החפץ שניזוק, או לתקן. ורק בשור שנגח שור שהנזק התמשך אח"כ שחייב המזיק גם על המשך הנזק, משום שאין הדרך למכור את השור המנוגח אלא להמתין.

במקרה שלך אובדן המראה לא קשור לנזק ולכן אין חובה לשלם רק על הנזק בפועל.