תפילין שנרטבו

שאלה:

שלום וברכה
אתמול השארתי בחוץ את התפילין שלי בטעות ושכחתי אותם שם כל הלילה. הם היו בתוך נרתיק בד (לא חסין למים). הענין הוא שהם היו במקום חצי מקורה ולכן הם לא נרטבו לגמרי אלא ככל הנראה רק קצת רטיבות.
מה דינם? האם אפשר לברך עליהם? לשלוח לבדיקה? להניח תפילין בינתיים של מישהו אחר?
תודה רבה

תשובה:

אם נרטבו יש לשלוח לבדיקה. אל תשתהה. כמובן בזמן שהם בבדיקה תניח של מישהו אחר או מגמ"ח.