בדיקת תפילין

שאלה:

שלום,
אם אני שולח את התפילין שלי לבדיקה -1. מי עושה את זה?
2. באיזה תפילין להשתמש בזמן שהן בבדיקה? אם אין עוד תפילין בבית זה בעיה…
3. באופן כללי אם יש משהו על רצועה אחת של התפילין, זה לא קרע אבל משהו קצת "מרוח", זה עדיין נראה שחור בסך הכל, גודל של אולי סנטימטר. בנוסף יש עוד משהו כזה ברצועה אחרת של התפילין, קטן יותר מהקודם. זה ממש פוסל תפילין?
אלה תפילין יקרות וחבל.
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע היכן אתה גר בארץ, תפנה לרב מקומי והוא יםנה אותך לאיש מקצוע שמשפץ תפילין, אינני יודע לומר לך על ה"משהו" הזה אם יש צורך לתקן, כי לא ראיתי, אבל בכל מקרה זה שהם יקרות זה לא משנה, בדרך כלל זה בר תיקון [בודאי לגבי הרצועות והבתים, לגבי הפרשיות, תלוי], רק צריך לבדוק ואם יש צורך לתקן.

בינתיים תשאל תפילין מחבר או שאותו אדם שמתקן ישאיל לך, יש להם הרבה פעמים גמ"ח להשאלה, בכל מקרה יש להקפיד לא להשתהות בהנחתם שלא להפסיד חלילה את המצוה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ניתן גם בהרבה מקרים לסכם מראש עם הסופר שיעשה בדיקה בו ביום וכך אחרי שמסיימים עם התפילין בבוקר מביאים לו אותם ולפני שצריך את זה שוב למחר כבר מקבלים את זה בחזרה. כדאי לבדוק אפשרות כזאת