תיאום מס

שאלה:

שלום וברכה,
התחלתי לעבוד במקום עבודה מסויים, ולאחר כמה ימים התחלתי לעבוד בעוד מקום עבודה.
במקום הראשון עוד לא מילאנו טופס 101, וכן עוד לא מילאנו את כל הפרטים לעריכת תלוש מסודר. ולכן כשקיבלתי את המשכורת זה היה במזומן.
אבל מקום העבודה השני (החדש יותר) מיד מילאנו טופס 101 וכבר בחודש הראשון קיבלתי משכורת עם תלוש והכל.
כאשר שאלו אותי במקום השני אם אני עובדת בעוד מקום אמרתי שכן. והם מילאו את זה בטופס 101.
כשראיתי את המשכורת ראיתי שמס הכנסה לקח לי את הגובה הגבוה במס כי לא עשיתי תיאום מס.
התקשרתי למס הכנסה והם טענו שאם בחודש הראשון לא עבדתי (כך סיפרתי להם, לא רציתי לומר להם שזה היה בלי תלוש) אז העבודה השנייה (זו שסימנה לי שאני עובדת בשתי מקומות) צריכה לזכות אותי.
לא מצליחה כל כך להבין אם מס הכנסה יחזירו להם את הכסף או שזה יצא מכיסם.
כי אם זה מכיסם של המעביד אז יכול להיות גזל מסויים? כי אני אמרתי להם שאני עובדת בעוד עבודה וסימנו בעצם עפ"י מה שאמרתי להם

תשובה:

שלום וברכה,

תשאלי את ההנהלה של העבודה אם זה ירד מכיסם או מחשבון מס הכנסה. אם זה ירד מחשבונם הם לא חייבים להחזיר לך את ההסכם של מס הכנסה אם המקום השני לא מילאו את הטופס.

בהצלחה.