וועד בניין שהשיג פועלים במחיר מוזל – הרווח למי?

שאלה:

שלום רב,
בעלי הוועד של הביניין בו אנחנו גרים סהכ 18 דירות.
דיירי הביניין הביאו מהנדס לבדיקת עמודי הביניין והוא נתן הצעת מחיר של 15,000 אלף שח, אז בעלי הביא פועלים שמכיר והם לקחו לו 2600 והוא אמר לדיירים שזה עולה 3600 ולקח 1000 שח לעצמו בלי שדיירי הביניין יודעים, הוא טוען שאם הוא היה מביא את המהנדס שהם רצו הם היו משלמים חמש עשר אלף אז מגיע לו ל"גזור קופון" .
האם זה בסדר או גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקחת את הכסף לעצמו, וכל הרווח שייך לכלל הדיירים של הבניין. הוועד הבית שטרח להשיג פועלים בזול, יוכל לקחת שכר טרחה – אם הייתה לו טרחה למצוא את ההנחה. ואסור לקחת מעבר לשכ"ט.

בהצלחה.

מקורות:

שליח שהוזיל ההנחה שייכת למשלח כמבואר כאן במקורות. ולכן כל אם הוועד השיג פועלים בזול, הרווח לדיירי הבניין.