לעזור לבעל להבריח נכסים מאשתו

שאלה:

שלום וברכה. יש מישהו שאני מכיר שרב עם אשתו והמצב לא טוב, האם מותר לו להעביר לי כסף (ולכאורה זה כדי שלא יתחלק בהמשך עם אשתו חצי חצי)? האם מותר לי לעזור לו ולקחת על שמי נכסים שלו?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לך לעזור לו להבריח נכסים. ולמרות שלפי הלכה יש הסתברות שהנכסים שייכים לבעל ולא לאשה, אין לך להחליט בדבר ולעזור לו להבריח נכסים, ומוטל על הבעל לפנות לבית דין שיבררו את למי שייכים הנכסים ויקבל את חלקו כדין. ואתה כאדם מהצד לא אמור לתת יד להברחת נכסים שאולי אינה כדין.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. סליחה על ההתערבות אך להבנתי המועטת בעזרה להבריח נכסים אתה גם "עוזר" לו לקרב את הגירושין. לדעתי יש לשמור מרחק ולא להתערב במחלוקת ביניהם.