שליחות בנר חנוכה

שאלה:

שלום לכבוד הרב
יש לי שאלה וברוך השם היא לא למעשה עבורי אבל תורה היא וללמוד אני צריך
אדם מוגבל עד כדי שלא יכול אפילו לדבר מחמת מחלתו האם אדם יכול להדליק עבורו נר חנוכה מטעם של זכיה מטעם שליחות
אני מאד עם הארץ בנושא ואודה לכבוד הרב אם יסביר מילתא בטעמא
חנוכה שמח

תשובה:

שלום וברכה

לגבי עצם הדין שיהיה נר דלוק בביתו מסתבר שמועיל זכין, כמו בהפרשת חלה ועוד, שהם דברים שבתוצאה, אולם מלבד מצוה זו שהיא על הבית יש גם חובת גברא כמבואר בפוסקים בכמה מקומות, ולענין זה מסתבר שצריך שליחות ממש, אלא שלא צריך דוקא דיבור, ודי ברמיזה בעלמא, ראה גיטין סז ב, רמב"ם גירושין פ"ב הלכה יג, ושו"ע סי' קכא סעי' ה, וראה שדי חמד מערכת שי"ן כלל מ"ב מדברי הפוסקים בזה, ממילא כמו שהוא רומז שאר צרכיו ירמוז גם שליחות זו.