הדלקת נר בדירה משותפת לבחורי ישיבה ספרדים

שאלה:

שלום, מספר בחורים ספרדים שהולכים לפי שיטת הרב עובדיה יוסף, שהסמוך על שולחן הוריו לא מדליק בישיבה, והם גרים בדירה משותפת, חלקם נתמכים על ידי ההורים לגמרי, חלקם חלקית וחלקם כלל לא, ומבקרים את המשפחה פעם בשבועיים בערך, וייתכן שבשעת מחלה ילכו הביתה להורים (הבנתי שזה קשור), האם הם נחשבים כאינם סמוכים על שולחן הוריהם וצריכים להדליק חנוכיה? אם כן, האם כל אחד מהם ידליק? ואם לא, האם חייבים בכל אופן להדליק חנוכיה אחת בבית? תודה.

תשובה:

מי שלא נתמך על ידי ההורים, בשכר לימוד קניות וכו', ודאי חייב להדליק בברכה בישיבה, גם אם בא להורים מידי שבועיים ובעת חולי. וראה יחווה דעת ח"ו סי' מג שסבר שהם טפלים להנהלת הישיבה אבל נראה שבזמנינו זה לא רלוונטי כיון שהנהלת הישיבה אינה מדליקה בישיבה, ויש לדון אם כל אחד מדליק לבד או יכולים להשתתף בפרוטה עם אחד, שכן בשני בעלי בתים הגרים יחד ואף אחד מהם לא טפל לשני יש שסברו שלא מועיל שיתוף בפריטי. ראה ביאור הלכה סי' תרעז ד"ה עמו שהביא בזה מחלוקת הפוסקים, ולכן נראה שעדיף שכל אחד ידליק לעצמו.