השתתפות בתשלום עבור יסודות ועמודים

שאלה:

השכן שלי בנה תוספת בקומה התחתונה לפני 18 שנה. אני גר בקומה שלישית בניתי לפני שבע שנים והדייר האמצעי לא בנה שאלתי היא כזאת
א. השכן בנה 9 יסודות ו9 עמודים אני בניתי עליו והשתמשתי ב6 יסודות שלו ו6 עמודים האם עליי לשלם עבור 6 יסודות ו6 עמודים או עבור 9 עמודים ו9 יסודות
ב.האם אני אמור לשלם לו חצי מהעלות של העמודים ויסודות או שליש בלבד כשהשכן האמצעי לא מעוניין לבנות.

תשובה:

שלום וברכה,

א. אם אתה משתמש רק ב6 יסודות ועמודים אינך צריך להשתתף בכל ה9 אלא ב6 שאתה נהנה.

ב. נחלקו הדיינים של זמנינו האם יש שלושה קומות ורק קומה אחת בונים האם צריך לשלם חצי או שליש, ונראה יותר שצריך לשלם חצי. ואם השני יבנה יצטרך לשלם שליש ובאותו שליש יתחלקו הקומה ראשונה והקומה השלישית.

בהצלחה.