שליח שרכש מזגן וקיבל זיכוי כספי

שאלה:

נתבקשתי ע"י הבוס שלי לרכוש מזגן למשרד
לא משנה לו היכן אני רוכשת העיקר שיהיה לשביעות רצונו.
מצאתי מקום שהיה הכי זול ובנוסף היה שם מבצע לרוכשים מזגן-מוסיפים 200 שקל ומקבלים זיכוי ע"ס 600 שקל לקניית כלים
הוספתי מכספי את ה 200 והשתמשתי לקניית הכלים לביתי
האם עלי ליידע את הבוס? האם הזיכוי שלו? הכסף למזגן היה כללי מהוצאות המשרד

תשובה:

שלום וברכה,

הזכות של המתנה שייכת לבוס' ולכן יש ליידע ולבקש רשות מהבוס על כך. אם הבוס יסכים מה טוב, ואם לא יסכים יש לו זכות לשלם לך את ה200 ש"ח ולקחת את הכלים שרכשת.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן קפג סעיף ו מבואר ששליח שקיבל מתנה חולקים בו השליח והמשלח. אולם כל זה דווקא שנותנים לשליח מתנה ולא נותנים לכל רוכש, אבל זיכוי או מתנה שנותנים לכל רוכש לא מוגדר כמתנה אלא כהנחה במוצר, והזכות שייכת למשלח, ולכן הזיכוי יהיה שייך לבוס.

הצטרף לדיון

תגובה 1