חייל שמשתמש בזכות ה'חוגר' שלא לפי התנאים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני חייל ולפי החוק מותר לי להשתמד בחוגר (לנסיעות בחינם) רק אם עליתי על מדים. פרט ליום שישי מ00:00 עוד יום ראשון ב00:00 ובחגים שאז מותר לחיילים לנסוע בחוגר בבגדים אזרחיים.

שאלתי רב אחד בעבר ואמר לי שאסור להשתמש בחוגר בלא מדים אבל הוא אמר לי שאין בכך גזל.
הפסק הזה קשה לי לקיימו כי ברצוני לנסוע למקומות שהנסיעה עולה עשרים וחמישה שקלים (רק בהלוך…) ומאידך אינני מעוניחן להסתובב עם מדים.
לפי הנ"ך, האם ניתן יהיה להקל בכך ?

תשובה:

שלום וברכה,

הרב שענה לך ענה כדין. הזכות של הנסיעה היא בתנאי שאתה לבוש במדים, ולכן יש לכבד את התנאי, ולמרות שאם אתה עובר על התנאי אין בזה משום איסור גזל, אבל דינו שווה למשנה בדעת בעל הבית שנפסק להלכה שאין זה גזל אבל אסור לעשות כן.

כדי להתיר את הדבר תצטרך לבקש רשות מיוחדת מהסמכות האחראית על כך.

בהצלחה.