כריכת רצועות התפילין על התיתורא

שאלה:

שלום רב!
כתוב במשנה ברורה שאין לקשור רצועת התפילין ביתתורא של הבית בגלל שיש יותר קדושה ביתתורא מברצועה, לפי״ז מותר להניח ראש הטלית ע״ג התפילין של ראש?
וכמו כן מותר לשים השרוול ע״ג תפילין של יד?
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

על שאלתך היה מקום ליישב בפשיטות, שכיון שזה דרך הלבישה אין כאן בזיון, מה שאין כן כשאדם סתם כורך את הרצועה על התיתורא ללא צורך שהוא בזיון כיון שקדושתה רבה יותר. השאלה היותר קשה, היא שהמשנה ברורה לכאורה סתר בזה משנתו, וכבר העירו בזה, שבסימן כח ס"ק ט כתב שכאשר כורכים את התפילין לאחר חליצתם, יכרכו את הרצועות על התיתורא [ולא על הבתים], ושם ממש משתמשים בתיתורא לנוחות הכריכה, אף שקדושתה גדולה מהרצועות. ואולי כיון שזה נעשה לכבוד התפילין שיהיו כרוכים לכבוד ולתפארת, מותר. וצ"ע.