גזל באינטרנט

שאלה:

לפני החזרה בתשובה, בתקופת הילדות לצערי הורדתי משחקים למחשב ולפלאפון שעולים כסף בחינם, זה ודאי גזל נכון? אם כן איך ניתן להחזיר אם איני אפילו זוכר את כל המשחקים שהורדתי? אגב מדובר על מאות משחקים, חלקם במחיר דאז של 300 שקל למשחק, חלקם פחות, הסכום הסופי עלול להיות גבוה מאוד. בנוסף מדובר במשחקי אלימות, פריצות, תכנים שליליים, תרבות גויים וכו'. עם הכסף שיוחזר לחברות הם ימשיכו לייצר ולהפיץ זוהמה, זה משנה את הדין?
למסקנה סופית מה עלי לעשות, להחזיר איכשהו לכל מי שאני זוכר את הכסף? לתת הערכה של הסכום הכולל ולתת לצדקה?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שהוריד תכנות או משחקים, מוטל עליו או לשלם עבור התכנות, או למחוק את התכנות שהוריד שלא כדין. במקרה שלך שמדובר בתכנים אסורים יש למחוק את כל התכנים בלבד, ואז אין צורך לשלם עבורם.

בהצלחה.

מקורות:

להוריד תכנו ע"ד שלא לשלם נחשב גזל, וכאשר מוחק את התוכנה הרי מוציא את הגזילה מידו. אין עליו חיוב דווקא לרכוש, כדין גזל ספינה העומדת לשכירות שאם גזל ע"ד שלא לשלם אינו חייב לשלם שכירות אלא משלם פחת ומחזיר הספינה.