לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ערבות לערבות

שאלה:

חבר מבקש ממני לחתום ערבות, ואני מוכן לחתום אם הוא מעמיד ערבות שכנגד. איך עושים את זה שיהיה תקף הלכתית?

תשובה:

שלום וברכה,

כתב השולחן ערוך חושן משפט הלכות ערב סימן קלא סעיף יד: "האומר לחבירו ערוב זה לפלוני ואני ערב לך, הרי זה כמו שאמר: הלוהו (ואני) ערב, ואינו צריך קנין".

ולכן אם הערב השני חותם על שטר ערבות בעד הערב ומתחייב שאם הערב יצטרך לשלם הוא ישלם לערב, חלה ההתחיבות. ואין צורך לכתוב זאת בשטר ההלוואה אלא יכולים לעשות שטר בפני עצמו על הערבות של הערבות.

בהצלחה.