שאלה:
בכנות הרב, איני מבינה איך ניתן לשמור כשרות במטבח אחד.
כשהכיריים רותחים או התנור רותח כל המטבח הופך לחם מאוד, יש אדים מן הסתם מהתבשילים והמגירות והכלים באזור (וגם השיש שמעל התנור ואזור ייבוש הכלים לדוגמא) מתחממים מאוד באופן אוטומטי מהחום שנוצר במטבח, ומן הסתם במטבח פזורים כלים חלביים ובשריים כל אחד באזורו.
אשמח להסבר.
תשובה:
חום אינו מעביר טעם, רק אדים רותחים הפוגעים ישירות בכלי. ולכן על הכיריים אין לשים סיר בשרי עם בשר פתוח ליד סיר חלבי וכדומה כי אז יש חשש מעבר אדים, אבל כל מה שמעבר לכך אין בעיה.
החיזוק שלכם מצויין, אבל יש להזהר לשמור רק על גדרי ההלכה ולא יותר, לא להכנס לחרדות והיסטריה, רק לשמור בשמחה על כללי הדין.
בהצלחה רבה מאוד.
אז אם יש אדים של תבשיל בשרי למשל אז האדים מתפשטים במטבח ואז כן פוגעים ישירות בכלים המונחים על ווי תלייה וכדומה לא?
הם כבר לא בחום שהיד סולדת גם הממשות שלהם כבר לא קיימת, הם לא נראים. רק אדים סמוכים ממש חמים בחום הראוי להבליע טעם.
השאר תגובה