רשת כשרה על מנגל טרף

שאלה:

שלום,
ראובן החליט לעשות על האש ושם נקניקיות/בשר כשר על רשת (ברזל) כשרה אך את הרשת עצמה הוא הניח על מנגל (שגם עשוי מברזל) שהשתמשו בו לצליית נבלות וטרפות.
אז השאלה היא האם הבשר הכשר שעל הרשת נטרף משום העברת טעם של איסור (ממנגל לרשת ומרשת לבשר) או שאומרים שהיות ורשת מונחת על המנגל ובשר כשר לא בא במגע עם דפנות המנגל (ואין רוטב בין מנגל לרשת (וידוע הכלל שאין טעם עובר מכלי לכלי בלא רוטב)…
יאיר כבודו עינינו מה הדין.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה יש להקל, כיון שהמנגל עצמו כל הזמן מתלבן, ואני מניח שגם כאן כאשר הוא קודם שם גחלים וליבה אותם טוב ורק אחר כך הניח את הבשר, ובינתיים המנגל הוכשר [מה גם שאני מניח שהמנגל עצמו אינו בן יומו, כלומר הטרף לא נעשה בו ב24 שעות האחרונות כך שבכלל אינו אוסר בדיעבד].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב לרב המשיב,
    לכאורה כבודו התכוון לומר שאין חשש בליעה מהמנגל לרשת, כי אילו היה לחות, ודאי היה מתייבש מהחום, אבל לעצם הכשרת המנגל ודאי אינו נכשר בהבערתו, היות ואינו מגיע לכדי ליבון חמור שנצוצות ניתזים ממנו.