לתרומות לחץ כאן

הגעלת סכין של מיקסר יד

שאלה:

שלום וברכה,
חתכתי בצל עם סכין בשרי. לאח"מ טחנתי את הבצל עם מיקסר יד.
* האם המיקסר נהיה בשרי? * אם אכן נהיה בשרי ועלי להגעילו, לא ניתן לפרק את הסכין מהחלק הפלסטיק. האם להגעיל את כל החלק כמו שהוא?
* האם אפשר לטחון במיקסר הנ"ל מאכל פרווה חם שהתבשל בסיר חלבי שאינו בן יומו?
תודה מראש!

תשובה:

לכתחילה כדאי להגעיל, וניתן להגעיל עם ידית הפלסטיק זה הכל כלי אחד, בכל מקרה ניתן לטחון בו את המאכל שהתבשל בכלי שאינו בן יומו.

מקורות:

במקרה שכבר טחנו בבלנדר או בכותש שום שנחתך בסכין בשרית או חלבית נחלקו הדעות: דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל והבלנדר בשרי וכך גם בשום, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ובדיעבד יש להקל, אבל ודאי אסור לטחון יחד וגם לא לעשות כן לכתחילה. לספרדים יש להקל יותר, כיון שהסכין אינו בן יומו ולדעת הגר"ע יוסף ספרדים לא חששו בזה לדין חריף.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל