כוס חלבית בתוך שש שעות לבשר

שאלה:

שלום.
בכל בוקר אני שותה נס קפה עם חלב בכוס דורלקס ומשתמש בכפית ממתכת.
האם בצהריים, לאחר ארוחה בשרית, מותר לי להשתמש בכוס ובכפית לאחר שנקיתי אותם עם סבון, להכנת תה?
האם יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים?
מה הדין בכל הנ"ל, כאשר הכוס והכפית הם מפלסטיק.

תשובה:

שלום וברכה

בתוך הארוחה הבשרית אין להשתמש בכלי שמא הפה מלוכלך וכדומה. אבל לאחר הארוחה כשכבר הפה נקי, אין כל בעיה, על בליעות בכלים אין חיוב המתנה שש שעות, וזה נכון לכל העדות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא השכלתי להבין מה הבעיה להשתמש בכוס שהודחה במים וסבון לשתות שתיה קרה בסעודה בשרית.
    וכי אם הפה מלוכלך בשירי בשר,יבלע משהו לכוס החלבית? ודאי שלא,אז היכן החשש?

  2. מעיקר הדין אין חשש לשתות שתיה קרה בכוס חלבית בארוחה בשרית, אבל נהגו להמנע מכך שמא ידבק ושמא יתערבבו הכלים וכו', זו הנהגה נכונה המתאימה לכל מטבח יהודי אבל לא הלכה גמורה.

  3. הנהגה טובה מקובל,וכל עוד מודגש שלא מן הדין הדבר אלא חומרא,אין בעיה.
    ומזכיר לי את נושא המפות הנפרדות לחלבי ובשרי שאני הקטן דנתי עם כבודו והוכחתי שמדובר רק בחומרא והנהגה טובה ולא מעבר.