כהן וגרושה

שאלה:

שלום רב,
אני כהן גרוש וחי עם גרושה (לה שלשה ילדים). אנחנו חיים ביישוב קטן שקשה מאד להגיע למניין בביה"כ, אני הכהן היחיד בביה"כ.
א. האם מותר לי לעלות לברכת כהנים?
ב. האם מותר לי לעלות לתורה ראשון או בכלל לעלות לתורה?

תשובה:

בודאי שאסור לך! אבל שים לב שזה רק הרמז שבורא עולם נותן לך, הכוונה היא שחיים משותפים כאלו הם איסור גמור, זה כואב וקשה, אני בטוח, אבל מי שעושה רצון ה', אין ספק שבורא עולם ישפיע עליו ישועות גדולות ויזכה להקים בית כשר וטוב ולראות רק נחת שמחה ואושר כל הימים.