הנחת חפצים פרטיים ברחבות או במעברים בבניין מגורים משותף

שאלה:

בהמשך לשאלה הקודמת בעניין זה, מה דין מי ששוכר דירה בבניין מגורים משותף, האם יש לו זכות שוה ברכוש משותף ואם הוא מניח את חפציו הפרטיים כגון שידה ומגירות וכל מיני אלטיזאכן שגורמים לכיעור ומסתור לעכברים וג'וקים שיכולים לעבור ולחדור לכל דירה בבניין,וכמובן הצטברות של לכלוך ולא ניתן לנקות שם והוא מתעקש לאחסן את חפציו שם אע"פ שהם מקולקלים ושבורים,מה עושים?

תשובה:

שוכר דירה בבית משותף יש לו את כל הזכויות שלש לכל דייר אחר בבית המשותף, ולכן מותר לו להשתמש ברכוש המשותף ככל הדיירים. אם מניח חפצים במקומות שמפריע לשאר הדיירים, אין לו זכות להניח שם חפצים ככל דייר בבית המשותף שלא יכול להשתמש שימוש לא הוגן ברכוש המשותף.

ולכן אם משתמש שימוש לא הוגן שמלכלך ומכער את הבניין יש סמכות לוועד הבית להתרות בו, ואם לא יציית יפנו לו את החפצים מהבניין.

בהצלחה.