להעביר את המתנה שקיבלתי מהעבודה

שאלה:

שלום וברכה,
אני וחברי לעבודה קיבלנו שי לחגים 2 סטים של צלחות של חברה ידועה בעלת סניפים בארץ. במידה ועובד לא מעוניין להשתמש בסטים באפשרותו להחזירם לאחד הסניפים ולהיות זכאי ל 300 שח רכישה בסניף. חבר לעבודה הציע לרכוש את הסטים שברשותי בסכום של כ 100 שח עבור כל סט. סה"כ כ 200 שח. האם יש מניעה להסכים להצעה זו?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה יכול למכור את המתנה שקילת מחברך בכל מחיר שתרצה, ומותר לחבר לקנות ממך את המתנה במחיר זול ולגשת לחברה ולקבל זיכוי קנייה במחיר שהם מציעים.

בהצלחה.

מקורות:

המתנה היא שלך ואתה יכול לעשות בו כרצונך ולכן אתה יכול למכור או לתת כרצונך. והזכות החזרה שיש לך עוברת לחבר שמקבל ממך את המתנה, והוא יכול לקבל את הזיכוי.