תפילת הדרך בשבת

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב
ההולך לטיול כמה ימים הדין הוא שמברך בכל יום תפילת הדרך אך מה הדין כששבת בתוך ימים אלו האם יברך תפילת הדרך גם בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

גם מי שנמצא בטיול, בשבת אסור לו לצאת מחוץ לתחום אלא עד קילומטר אחד בלבד, חובה בשבת להשאר בתוך העיר, לאיסור זה קוראים איסור תחומין. ממילא אין מקום לשאלה לגבי תפילת הדרך, שהיא נאמרת רק כשמתרחקים מהעיר ארבע פרסאות. אבל מי שמותר לו לנסוע בשבת, כמו נהג שנוסע עם יולדת לבית חולים מחוץ לעיר, ודאי יאמר תפילת הדרך.

ברכה ןהצלחה.