קדיש לאחר מפטיר

שאלה:

שלוםכבודו :אני מתפלל עם אשכנזים ועליתי למפטיר רציתי להגיד קדיש לאחר המפטיר קם בחור אחד וסירב אמר שזה לענות אמן לבטלה וגם סירב לעשות אשכבה לאחר המפטיר אלא רק עם עילוי נשמות כללי בהמשך יש לציין שהמתפללים 80%מזרחיים האם הקדיש לבטלה.

תשובה:

לא הבנתי למה זה לבטלה. גם אשכנזים אומרים קדיש אחרי קריאת התורה, אלא שאצל אשכנזים הבעל קורא אומר את הקדיש ואצל ספרדים העולה בפרט אם הוא אבל אומר קדיש זה. אינני יודע מה זה "עילוי נשמות כללי", אצל בני אשכנז עושים א-ל מלא רחצים עבור כל נפטר מאותו שבוע בנפרד.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. כבודו הם אמרו קדיש לאחר שביעי אני מדבר שעליתי למפטיר בסיום המפטיר רציתי להגיד קדיש אמר שזה לבטלה ואסור לי להגיד עוד קדיש אפילו שזה שנה של אימי וגם התנגד לעשות אשכבה רק לפני מוסף עם כולם