שלמה האמור בשיר השירים

שאלה:

שלום וברכה
כתב הרמב"ם בהל' יסודי התורה סוף פ"ו: (ע"פ שבועות לה): "כל שלמה האמור בשיר השירים קדש והרי הוא כשאר הכנויין, חוץ מזה 'האלף לך שלמה'".
האם זה אומר שגם שלמה הזה הוא חול "כרם היה לשלמה"? כי זה באותו הענין. אני לא מצליח לכוון בשיר השירים בקטע הזה.
"כרם היה לשלמה בבעל המון נתן את הכרם לנטרים איש יבא בפריו אלף כסף: {יב} כרמי שלי לפני האלף לך שלמה ומאתים לנטרים את פריו".

זה מטריד אותי, אני לא מצליח לכוון כאן כשאני אומר את שיר השירים. שלמה אחד קודש (ה') ואחד חול (המלך שלמה) באותו ענין? לא הבנתי את הרצף.
אשמח להסבר, רש"י וכיוצ"ב לא מתייחסים לחז"ל בפירושיהם.
תודה רבה!

תשובה:

מכל הפרשנים ודברי המדרשים, כרם היה לשלמה הוא שם קודש, וכפי שהובא בתורה תמימה שם, כרם זה כנסת ישראל, היה לשלמה, למי שהשלום שלו, שהוא הקב"ה.