בשר בחלב יחד בתנור

שאלה:

בס״ד
יש בתנור חשמלי בעודו דלוק מתבשל בו עוף לא מכוסה ולידו בשר מכוסה בנייר כסף והכניסו צ׳יפס חלבי כדי לחמם מה הדין של העוף והאם יש חילוק בין ערב שבת ויום טוב ליום רגיל ? ומה דין התנור עצמו ?
נא לציין מקורות
ברוכים תהיו

תשובה:

שלום וברכה

אם הציפס' חלבי ממש, כלומר יש בו חלב, אז כמובן דינו ככל בשר בחלב המתבשלים גלויים בתנור שאנחנו מחמירים שזיעה מלתא והמאכלים נאסרו טהתנור צריך הכשרה כמבואר בסי' קח ובדברי הפוסקים שם, אבל אם הציפס' רק נעשה בתנור חלבי ואינו חלבי ממש, יש להקל. ראשית הוא כחוש, ושנית הוא היה לבדו שם בתנור, ובזה אין הכרח שנבלע בו טעם חלב.