תבנית פרווה שהונחה על ליכלוך בשרי

שאלה:

שלום: הוציאו תבנית פרווה מהתנור עם מאפה פרווה, והניחו אותה על תבנית בשרית ריקה לא בת יומא. לאחר שעה, כאשר הרמתי את התבנית ראיתי שהתבנית הבשרית, לא ממש נקייה. כי ניקיתי עם נייר טישו ויצא חום שמנוני. השאלה שלי האם התבנית פרווה הפכה לבשרית? ומה דין המאכל שהיה בה? ואם הפכה לבשרית, כיצד אוכל להחזיר אותה למצב פרווה? יש לציין שהתנור משמש בעיקר לפרווה אבל גם לחלבי.

תשובה:

אם כל הליכלוך שיצא מהבנית הבשרית הוא שרוף, אין לזה חשיבות, אבל כדי לצאת מכל ספק יש לעשות לתבנית הפרווה ליבון קל ובזה היא תהיה שוב פרווה בודאי, יש לנקותה היטב, ולהכניסה לאחר 24 שעות ללא שימוש לתנור נקי לגמרי שגם לא היה בשימוש בשרי 24 שעות ולהפעיל על החום המירבי 40 דקות.

חג שמח ושבת שלום.