לתרומות לחץ כאן

לחם שנאפה בתנור חלבי

שאלה:

אם אני אופה בתנור עוגיות אלפחורס שזה חלבי והן עוגיות יבשות ולאחר מכן רוצה לאפות לחם האם הלחם יחשב בחזקת חלבי?יהיה מותר לאוכלו עם דג?

תשובה:

שלום וברכה

לאוכלו עם דג בכל מקרה מותר, כיון שלגבי אכילת דגים וחלב או אפילו דגים ובשר, אין כל הקפדה על בליעות בכלים אלא על ממשות בלבד. אבל אם רוצים לאכול את הלחם עם בשר, זו כבר בעיה, ויש לנקות היטב את התנור ולהמתין 24 שעות [לבני ספרד], ולבני אשכנז יש גם להפעילו אחר כך 40 דקות ריק על חומו המירבי, ורק אחר כך הוא יהיה ראוי לאפיית לחם לכתחילה לצורך אכילה עם בשר.

חג שמח ושבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חזרתי ב"ה.
    למען האמת גם בני ספרד מקפידים על הפעלת התנור על חום מירבי כשהוא ריק למען הספק ספק, ואכן לא מעיקר הדין כך לבני ספרד אלא שנוהגים כך בכל זאת.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל