האם שאלה בהלכה היא דבר האבד ,היום ובעבר

שאלה:

לרבנים שלום,
א.האם הדפסת שאלה ותשובה בהלכה במכונת דפוס של פעם אסורה בחול המועד?

ב.לו יצוייר, לפני שהדפוס היה נפוץ, ואנשים היו רושמים מכתבים, האם משלוח מכתב כתוב בכתב יד לרב גדול בעיר אחרת , בנושא חול המועד, או בנושא שיהיה רלוונטי אחרי המועד אבל רוצים לשלוח מראש כדי לקבל תשובה בזמן נחשב לדבר האבד?
לצורך העניין, נניח שאפשר לשאול את רב מקומי , אבל מעדיפים לשאול רב גדול אחר מעיר אחרת האם מותר להם?
ואז מתעוררת שאלה נוספת, כדי להגיע לעיר האחרת צריך שמישהו יסע לשמה, וזאת טרחה ולא טיול, האם היה מותר דבר שכזה?

אני פשוט מנסה להבין מה גדר הדין בשאלות בהלכה בימי חול המועד, ואיך היהודים פעם הסתדרו כשכן היה צורך לכתוב ולא היה מחשבים וכו.
תודה ומועדים לשמחה.

תשובה:

שלום וברכה

הכתיבה אסורה, אבל שאלה בהלכה לצורך המועד מותרת ככל צורך המועד, ומן הסתם גם היו כותבים בשינוי. נסיעה לצורך המועד מותרת אף היא, ואדרבה, זה מותר עוד יותר מאשר טיול בעלמא [למשל לגבי טיול יש מחלוקת אם יש פטור של הולכי דרכים מן הסוכה, ולגבי נסיעה כזו ברור שקיים פטור זה].

מועדים לשמחה.